پیش از انقلاب
جمشید هاشم پور ملقب به «جمشید آریا» در سال ۱۳۲۳ در تهران خیابان سلسبیل و از پدر و مادری اردبیلی به دنیا آمد و تحصیلات خود را تا دیپلم ریاضی ادامه داد. او در جوانی در محله دوهزار زیر نظر احمد رودباری ورزشهای رزمی چون کونگ فو را فراگرفت. پسرخاله او سجاد هاشم پور از آفشور کاران به نام است. وی همچنین کاراته سبک شوتوکان را از استاد کوروش کوردانی فرا گرفت.وی اولین فیلم سینمایی خود را با معرفی یکی از دوستانش به ساموئل خاچیکیان، در سال ۱۳۴۷ و با بازی در نقش کوتاهی در فیلم جهنم سفید آغاز کرد. سپس در فیلمهای جنجال پول ساختهٔ پرویز خطیبی و ایوالله به کارگردانی منوچهر نوذری، قسمت به کارگردانی امیر شروان، عشقیها به کارگردانی جمشید شیبانی بازی کرد. آخرین فیلم او در قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، خوشگلترین زن عالم به کارگردانی قدرتالله احسانی بود. پس از آن برای مدتی سینما را رها کرد.
پس از انقلاب
جمشید هاشمپور در سال ۱۳۶۰ به دعوت مسعود کیمیاییبرای بازی در فیلم خط قرمز دوباره به سینما بازگشت. در ابتدا هاشمپور به مسعود کیمیایی میگوید که چند سالی است از سینما به علت ممنوعالکاری دور بوده و کار نکرده است. کیمیایی هم در جواب میگوید که قبلاً از او چند فیلم دیده و دوست دارد که در فیلمش نقش یک مأمور امنیتی را بازی کند (که البته در همان سال این فیلم به دلیل نداشتن حجاب به مدت ۳۷ سال توقیف بود). هاشمپور نیز میپذیرد و نقش را بازیمیکند. بلافاصله پس از این اثر، در فیلم «فرمان» ساخته کوپال مشکاتبه همراه سعید راد بازی میکند. بازی او در نقش «زینال بندری» در فیلم تاراج ساختهٔ ایرج قادری بود که جمشید هاشمپور (آریا) را با سرِ تراشیده میان مردم مطرح کرد؛ تا جایی که تیپ قهرمان سرتراشیده تا سالها مخاطبان بسیاری را روانهٔ سینماها میکرد. او ستاره سینمای ایران در دهه هفتاد بود.
در سال ۱۳۶۴ بعد از بازی در فیلم تیغ و ابریشم که سانسورها و حاشیههای زیادی داشت بهدلیل تراشیدن موهای سر خود به مدت ۳ سال ممنوعالکار شد. هاشمپور به دلیل چند سال ممنوعالکار بودنش در دهه ۶۰ (که علت آن مشخص نیست)، پس از بازگشت به سینما از تراشیدن موهای سرش واهمه داشت تا مبادا بار دیگر فعالیت او در بازیگری ممنوع شود. هاشمپور دربارهٔ این اتفاق گفته:
خودم هم درست متوجه نشدم چرا از سینما دور شدم. بعد از این فیلمها به واسطه خلق و خوی خجالتیام از سینما دور شدم. آن زمان من رفتم و کارمند سازمان دفاع غیرنظامی که مسائل مربوط به ایمنی کارخانهها را برعهده داشت، شدم و از سینما فاصله گرفتم. روحیهام با شرایط سینمای آن موقع منافات داشت. زیاد حس خوبی نداشتم. نمیدانم، شاید هم اشتباه کردم. به هر حال ناخودآگاه از ادامه فعالیتم پرهیز شد.
در آن سالها پیشنهادی برای بازی در سینما هم به او نشده و تقریباً فراموش میشود. خود او هم زیاد راغب نبوده در آن جنس سینما و در آن قالب فعالیتکند. اما محمدحسین فرحبخش تهیهکننده و مالک «پویا فیلم»، در سال ۷۰ قراردادی برای فیلم «قافله» با او امضاء و مجابش کرد که با تراشیدن موهایش مشکلی پیش نمیآید.
جمشید هاشمپور از معدود هنرپیشگان سینمای ایران است که فعالیت تئاتری نداشت و بنا به گفته خودش در یکی از مصاحبههایش، سینما را از سینما شروع کرده است و تنها فعالیت تئاتری وی صحنههایی از فیلم تماس شیطانی بود که صحنههای تئاتر را با راهنمایی مجید مظفری اجرا کرد. او در دههٔ ۱۳۶۰ و اوایل دهه ۱۳۷۰ در کنار بازی در فیلمهای اکشن و حادثهای، بازی در نقشهای دیگر را نیز امتحان کرده است. بازی در فیلمهایی نظیر: روز باشکوه (کیانوش عیاری، ۱۳۶۷) - مادر (علی حاتمی، ۱۳۶۸) - پردهٔ آخر (واروژ کریممسیحی، ۱۳۶۹) - عشق و مرگ (محمدرضا اعلامی، ۱۳۶۹) و دلشدگان (علی حاتمی، ۱۳۷۱). هاشمپور پس از دریافت دیپلم افتخار از هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر (۱۳۷۷) برای بازی در فیلم هیوا (رسول ملاقلیپور) گزیدهکار شد.
جمشید هاشمپور، ۱۳۹۳
ندادن سیمرغ به او در فیلم قارچ سمی اعتراض جامعه سینمایی را درپیداشت.
جمشید هاشمپور در سال ۱۳۸۲ دو فیلم بر پرده سینماها داشت، واکنش پنجم و سفر به فردا. او در سال ۱۳۸۶ از پس بازی در فیلم استشهادی برای خدا، نامزد دریافت سیمرغ بلورین از جشنوارهٔ فیلم فجر شد. جمشید هاشمپور پس از ۱۰ سال در جشنواره فیلم فجر ۳۶ ام حضور پیداکرد. وی در سال ۱۳۸۵ در فیلم سینمایی " میم مثل مادر " نقشآفرینی کرد.